BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма хора в тежко състояние и със затруднено дишане от старческия дом в Лозарево

Ситуацията в община Сунгурларе обобщи кметът д-р Георги Кенов

„Днес по справка на РЗИ – Бургас имаме 28 новозаразени с коронавирус инфекция в общината. Хората с доказана коронавирус инфекция се намират в „Дом за стари хора” село Лозарево. От 29 човека с доказана инфекция – 24 са потребители в дома и 4 персонал- една медицинска сестра и три санитарни лица.

Общият персонал в дома е 21 човека (4-ри от тях са болни). Контактните лица са изолирани. Болните потребители са отделени от здравите възрастни хора, изолирани са заедно със заразения персонал, който се грижи за тях. Всички болни се хранят по стаите”. Това написа във фейсбук страницата си кметът на Сунгурларе д-р Георги Кенов по повод новото огнище на COVID-19 в Лозарево.

Д-р Кенов уточни, че домът за стари хора има 28 души потребители, 4-ри от тях са здрави и изолирани на втория етаж на сграда с отделен вход и самостоятелен санитарен възел.

От доказаните с коронавирус инфекция болни лица са в добро физическо състояние. Жена на 91 години е с по изразена симптоматика – температура и хрема. Мъж на 94 години е в болница. Той е приет в болница поради настъпил инсулт.

Там му е направен тест за коронавирус, който се оказва положителен. Той е в добро състояние и се лекува от инсулта.

„До този момент сме направили пълна дезинфекция на дома и всички помещения в него. Всички обитатели са под карантина. Няма хора в тежко състояние и няма хора със затруднено дишане. Община Сунгурларе е предприела всички необходими мерки за безопасност”, написа още сунгурларският кмет.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!