BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Бургас търси най-автентичните и интересни рецепти, за да ги включи в книга, вижте как може да участвате

Община Бургас търси най-автентичните и интересни бургаски рецепти, които ще издаде в книжка за празника на града – Никулден. В предизвикателството могат да участват всички бургазлии, които пазят или знаят от бабите и дядовците си рибни или местни ястия и ги изпратят в срок до 15-ти ноември на следния e-mail: media@burgas.bg

Най-добрите от тях ще бъдат селектирани и отпечатани в рецептурник, който ще бъде подаряван на празника на Бургас – 6-ти декември, Деня на свети Николай Чудотворец.

Инициативата стартира месец преди най-бургаския и най-тачен от всички моряци и рибари празник – Никулден, и във времето, когато „излизат“ най-търсените и вкусни риби по нашето Черноморие – чернокопа, паламуда и лефера.

Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 местни и типично бургаски кулинарни ястия, които раздаде на своите жители като подарък за градския празник, а поради силния интерес рецептурникът „Вехти бургашки гозби“ бе преиздаден и изчерпан за отрицателно време на миналогодишния Никулден.

Този път сборникът с любими и вкусни рецепти няма да бъде просто преиздаден, а ще бъде като логично продължение на предходното издание и ще включва различни рецепти.

Така уникалните ястия ще бъдат запазени по най-добрия възможен начин, превръщайки се в безценен подарък за всяка кухня, а притежателите им – в изкусни кулинари и майстори на рибните и морски бургаски специалитети.

Материалът Община Бургас търси най-автентичните и интересни рецепти, за да ги включи в книга, вижте как може да участвате е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!