BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявен е жълт код за силен вятър в 6 области на страната

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места в равнините с ниска облачност. Около обяд от запад облачността ще започне бързо да се увеличава и вплътнява и до вечерта на места, главно в Западна България, ще превали дъжд.

В Източна България ще духа предимно умерен вятър от юг-югозапад. В Западна България след пладне вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили – в Дунавската равнина до 15-20 м/сек, и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В четвъртък синоптиците предупреждават за силен вятър. Обявен е жълт код в 6 области на страната. В сила е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, на места в Източна България – до 32 градуса. През нощта срещу петък с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт в западната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Температурите бързо ще се понижават.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд, на места, с ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 25-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, и до края на деня на места в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса. През нощта срещу петък с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт валежите ще се активизират, на места ще са интензивни, ще има и гръмотевични бури, а с рязкото понижение на температурите дъждът над 2000 метра ще премине в сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

The post Обявен е жълт код за силен вятър в 6 области на страната appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!