BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжни и районни магистрати с правни дискусии сред младите хора

За учениците предизвиква интерес процеса на провеждане на съдебно следствие

Трима съдии от Окръжен и Районен съд – Бургас проведоха правни дискусии с ученици от две бургаски гимназии. Срещите са част от Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която работят съвместно двете съдебни институции, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд Бургас.

Окръжният магистрат Симеон Михов и районните съдии Евгени Узунов и Стоян Мутафчиев, представиха темата за разделението на властите в Република България, структурата, функциите на съдебната власт и темата за домашното насилие пред ученици от три 11-класа на НЕГ „Гьоте“ и ПМГ „Акад. Н. Обрешков“.

За учениците предизвиква интерес процеса на провеждане на съдебно следствие, законовите и морални норми на общественото поведение и проявлението на домашното насилие в нашия живот. „Ролята на съдията е една гарантирана демокрация за гражданите, а съдебната власт е призвана да държи баланса в държавата“, коментира един от лекторите. В проведените открити уроци бяха обсъдени методи и начини на решаването на спорове от съда.

Лекторите от Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас посещават часовете по „Гражданско образование“ в 11 клас. Образователната програма се провежда при стриктно спазване на мерките за безопасност и продължава до края на учебната година.

 

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!