BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отборът на немската гимназия завоюва купата на БМФ Порт Бургас за 2019 г

Футболистите от НЕГ „Гьоте“ спечелиха и голямата награда – билети за  мача от Лига Европа „Лудогорец – Ференцварош”

Отборът на НЕГ „Гьоте“ – Бургас спечели купата на БМФ Порт Бургас в четвъртия турнир по мини футбол за младежи. Без загуба в груповата фаза и след изключително оспорван двубой с другите финалисти – отборът на Професионална гимназия  по мехатоелектротехника и електроника, момчетата от немската победиха с 3 на 2 /след изпълнение на дузпи/ и получиха златните медали и голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Ференцварош”. На 12 декември от трибуните на стадиона в Разград те ще подкрепят българския отбор в най-важния за него мач от популярния европейски клубен турнир. Билетите за мача, както и транспорта от Бургас до Разград и обратно, са осигурени „БМФ Порт Бургас”  ЕАД – концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”.

Втори в турнира останаха футболистите на механото, а с бронзови медали и купа си тръгнаха  младежите от СУ „Любен Каравелов“, следвани от СУ „Епископ Константин Преславски”,  който остана четвърти в надпреварата.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас събра на 9 ноември в бургаския Спортен комплект „Каменица Арена“ над 80 футболисти на възраст между 16 и 18 години и техните фенове. Старт на надпреварата дадоха общинският съветник Манол Тодоров и Валентин Попов от Българска асоциация мини футбол. Те пожелаха успех на младежите и благодариха на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД за отговорността, с която дружеството подкрепя масовия спорт в Бургас и обогатява спортния календар на града.

Турнирът се провежда за четвърта поредна година и отново се превърна в истински спортен празник. В него участваха общо 8 отбора от : ПГЧЕ „В. Левски“, Професионална гимназия по транспорт, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, НЕГ „Гьоте”, СУ „Епископ Константин Преславски”,  СУ „Л. Каравелов“ –  Несебър и сборния “Чук“.

Състезанието се проведе съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол. Отборите бяха разпределени чрез жребий в две групи и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал.

За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали,  организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник в надпреварата.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!