BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват в Бургас център за деца с увреждания и хронични заболявания

Министерският съвет прие постановление за създаване на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания – Бургас, с което ще се създадат условия за предоставяне на комплексни здравни услуги за децата с увреждания и техните семейства.

Основната цел е да се подобри здравният статус на децата като се гарантира достъпа им до всички необходими медицински грижи и социални услуги. Такъв тип иновативно лечебно заведение ще осигури подкрепа на семействата за превенция на изоставянето на деца с увреждания. 

Комплексното обслужване ще включва лечение, рехабилитация, специализирани здравни услуги в дома или в центровете за настаняване от семеен тип, психо-социална рехабилитация, социална подкрепа и др. По този начин още в ранна детска възраст ще бъдат минимизирани както степента на увреждането, така и последствията от него, което увеличава шансът децата да водят самостоятелен и пълноценен живот.

Материалът Откриват в Бургас център за деца с увреждания и хронични заболявания е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!