BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отлагат втора фаза на ваксинирането в Бургас, Сливен и Ямбол с поне седмица

Ваксинирането на втора фаза в Бургас, Сливен и Ямбол, което включва учителите и ползвателите на социални услуги в домовете за възрастни хора, се отлага с поне седмица. Това стана ясно след посещението на здравният министър д-р Костадин Ангелов в Бургас днес.

Имахме идея да започне тази седмица, но заради намаления брой ваксини, вероятно това ще се отложи с известно време. Хубавото в цялата ситуация е, че желаещите да се ваксинират учители и потребители на социални услуги в този – 6-ти регион, е по-голям от средния за страната. Продължава да се увеличава броят на желаещите учители да се включат във ваксинационния процес, а при потребителите на социални услуги процентът на желаещите е между 30 и 40%, което е задоволително„, заяви министър Ангелов.

Той допълни, че в 6-ти регион, който включва областите Бургас, Ямбол и Сливен, има шанс втората фаза на имунизацията да стартира до края на настоящата седмица

Продължаваме да ваксинираме медицинския персонал и най-вероятно с новите ваксини, които пристигнаха днес, ще започнем и втора фаза. Към края на седмицата ще стане ясно кога ще започнем с втората фаза, но всички зависи от списъците от желаещите да се ваксинират в Ямбол и Сливен. Приключваме с лекарите и започваме следващите. Можем да започнем и успоредно да имунизираме и учителите. Имаме достатъчно ваксини„, каза от своя страна директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Той допълни, че днес в Бургас са пристигнали 1755 дози от ваксината.

Като добра новини министър Ангелов посочи, че броят на желаещите да се имунизират срещу COVID-19 продължава да се увеличава.

Нека да стане ясно на всички хора, включени в отделните фази, че дори да са пропуснали възможността да се ваксинират в съответната фаза, те ще могат да го направят в следваща. Няма да спре ваксинирането на желаещите. Процесът е динамичен. Хубавото е, че имаме достатъчно ваксини за всички български граждани и нямаме притеснения, че няма да са ни достатъчни„, посочи е министър Костадин Ангелов.

Материалът Отлагат втора фаза на ваксинирането в Бургас, Сливен и Ямбол с поне седмица е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!