BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отмениха концертите на амфитеатъра в Созопол заради коронавируса

За да запази Созопол все така сигурна и свободна от коронавирус дестинация, кметът Тихомир Янакиев издаде заповед, която въвежда рестрикции относно провеждането на мероприятия по повод празника на града Св. вмч. Марина, съобщиха от морската Община.

Това стана след извънредното заседание на общинския кризисен щаб, на което бе взето решение концертите на амфитеатър „Аполония“ в периода до 19 юли тази година, които предполагат струпване на много хора, да бъдат отменени.

Плувният маратон, който също се радва на огромен интерес и е с дългогодишни традиции в града, ще бъде отложен за по-късна дата.

С оглед заповедите на министъра на здравеопазването, препоръките на националния, областния и общинския кризисни щабове, всички други културни и развлекателни мероприятия, които не са отменени, ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и ще се контролират строго.

Созопол ще почете своята покровителка св. Марина по начин, който не застрашава здравето никому.

Община Созопол апелира всички жители и гости да не неглижират задължителните и препоръчителните мерки, за да бъде запазена здравната тенденция.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!