BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Патриаршеско послание и молитва на Патриарх Неофит

+

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи Патриаршеско послание и призив за обща молитва.

В същия момент камбанен звън огласи всички църкви в страната в знак за съпричастност между хората и с призив за обща молитва за засегнатите от коронавируса.

„Във време на изпитания народът ни е застрашен от разширяващата се пандемия, когато болестта е близо до нас и виждаме страданието на човеците, всички сме призвани да бъдем отговорни към ближния, народа и родината, казва Негово Светейшество Патриарх Неофит.

„Време е за подготовка и очакване на празника на празниците – Възкресението Христово. С отеческа загриженост се обръщаме към вас, скъпи братя и сести, да съобризм ежедневието си с всички изисквания на извънредното положение. Призоваваме да се спазват препоръките на Светия синод и Епархийските митрополити.

Неизменно да носим надеждата за благополучния край на това тежко за народа ни изпатиние. Вярата ни и Христовата любов, които горят в нас са щит, който ще ни предпази от предизвикателствата на деня. Да не униваме, и въпреки трудностите и непрестанно да се молим.

Останали в домовете си пред домашната икона, притихнали с покайни сърца, да отправим взор към Спасителя Христа с молитва за изцеление на болните и подкрепа на нашите медици, правителството и войнството, и всички които не пестят сили и средства в това осилно време като се помолим“.

Източник: news.bnt.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!