BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повече момчета ще се родят в Бургас догодина

Сливенският митрополит Йоаникий освети Никулденската обредна трапеза и рибния курбан. Два огромни шарана привлякоха вниманието на онези от стотиците бургазлии, които преди да се наредят на дългата опашка за риба наблюдаваха ритуала па освещаване на трапезата.

По традиция хлябът беше разчупен от кмета Димитър Николов. През следващата година в Бургас ще се раждат повече момчета, тъй като лявата половина на питата беше по-голяма от дясната

Митрополит Йоаникий освети и рибения курбан. 3000 порции риба ще се раздадат на гражданите на 4 пункта в Бургас. Дългата опашка до Часовника стигна до края на хотел „България“. Рибата беше приготвена от готвачите на военния гарнизон.

Празникът продължи с Литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари. Празничната програма продължава. Кулминацията е в 17:30 часа, когато на площад „Тройката“ ще бъдат запалени коледните светлини на елхата.

Материалът Повече момчета ще се родят в Бургас догодина е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!