BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Популярният фотограф Кристиан Кнабе призовава за опазване на околната среда с изложбата си „Вода“

Популярният фотограф Кристиан Кнабе, зад чийто обектив са заставали популярни личности като Джордж Буш, Ангела Меркел, Йоко Оно – вдовицата на Джон Ленън, българинът Христо Явашев и вече покойната му съпруга Жан Клод, главата на тибетските будисти Далай Лама гостува в Бургас и изложбата си „Вода“.

Експозицията, която е с екологична насоченост ще бъде официално открита утре, 4-ти октомври от 17.30 часа в зала „Петя Дубарова“. Черно-белите фотоси ще бъдат подредени на алеята, пред входа на Културния център.

Първоначалната идея на изложба „Вода“ е била да разкрие красотата и очарованието на природното чудо – вода. По време на работата си, фотографът Кристиан Кнабе вижда неща, които го карат да промени първоначалния замисъл. Той смята, че един пластмасов стол на плажа е нещо романтично. Наблюдаващият този фотомотив си представя как е седнал на него и се наслаждава на морето и безкрайността на хоризонта…В същото време вижда кораба на „Greenpeace“ с протестното послание:“ Не на пластмасата в морските води!“ Така старият пластмасов стол се оказва просто отпадък, чието място не трябва да е там.

Посланието на експозицията е да бъдем бдителни и разумно да се отнасяме към благата, с които ни дарява природата.

„Вода“, това просто химично съединение, състоящо се само от два атома водород и един атом кислород , е природен феномен, в който се е зародил живота и без който той не може да съществува. Нека го пазим, той е единствен и неповторим.“, апелира авторът.

ЗА АВТОРА

Кристиан Кнабе е роден на 11 октомври 1961 година в баварския град Мюлдорф на река Инн. След завършване на гимназията следва в Мюнхен в държавното професионално училище за графичен дизайн и реклама.

Работи като фотограф за различни печатни и електронни медии в Германия. В началото на 90-те години е шеф-фотограф в пресслужбата на Евангелската църква на Бавария.

В архива си има снимки на известни политици и хора на изкуството, сред които бившия президент на САЩ George Bush Sen, канцлера на Германия Angela Merkel, тогава заместник-председател на Християн-демократическата партия на Германия, артиста Bud Spenser, вдовицата на John Lennon – Yoko Ono, българския поп-певец Васил Найденов, както и световноизвестния американски художник и скулптор с български произход Христо Явашев и вече покойната му съпруга Jeanne-Claude, главата на тибетските будисти Dalai Lama и много други.

Професията му графичен дизайнер е неразделно свързана с изкуството на художника. Рисува от петгодишна възраст. Негови картини са представяни в различни художествени галерии в България и Германия.

Материалът Популярният фотограф Кристиан Кнабе призовава за опазване на околната среда с изложбата си „Вода“ е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!