BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-добър достъп на хора с увреждания до домовете им в 7 от одобрените проекти

7 от одобрените проекти на хора с увреждания по Националната програма за достъпна среда и лична мобилност в Бургас вече са реализирани. В момента продължава работата по останалите 20 заявления.

В жилищните сгради са монтирани рампи, които позволяват количките на хората с увреждания да бъдат сваляни и прибирани много по-лесно в апартаментите.

Досега тази дейност се извършваше на ръка от близките на нуждаещите се от помощ и подкрепа граждани.

Програмата дава възможност за изграждането на асансьори, рампи и други необходими съоръжения, които трябва да осигурят възможност на гражданите с двигателни проблеми да водят по-добър начин на живот и да са активни.

Финансирането за изграждането на необходимите съоръжения се предоставя от Министерството на труда и социалната политика. Община Бургас подпомогна хората в неравностойно положение, като изработи проектите за изграждането на достъпна среда. Паралелно с това експерти от администрацията оказваха съдействие на кандидатите при попълването на документи за кандидатстване.

Очаква се през 2020 година програмата отново да бъде отворена за кандидатстване, което ще даде възможност за осигуряване на достъпна среда на още нуждаещи се хора.

Материалът По-добър достъп на хора с увреждания до домовете им в 7 от одобрените проекти е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!