BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 15 души на ден в Созопол са с обикновен грип, но няма позитивни за COVID-19

Кризисният щаб апелира всички наемодатели да уведомяват своевременно Община Созопол за новонастанени лица, за да бъдат взети мерки при необходимост.

Ежедневно всички общопрактикуващи лекари от цялата община докладват за заболели от остри вирусни инфекции, като среднодневния им брой е около 15 човека. Към настоящия момент не е съобщено за пациент със съмнения за коронавирус.

Всички лица, пристигнали от рискови райони и непопадащи в обхвата на последната заповед на министъра на здравеопазването, са посъветвани да спазват доброволна карантина,

което се инспектира от органите на МВР и Община Созопол. Благодарим на хората, които остават по домовете си под доброволна карантина, дори и по собствено усмотрение. Това е основен фактор в овладяване разпространението на COVID-19, казват от общината.

Кметовете по населени места и органите на МВР следят за спазването на противоепидемичните мерки – ограничаване на контактите, струпвания на хора и дезинфекция.

Продължава дезинфекцията на територията на цялата община на улици, детски площадки, контейнери за смет, детски млечни кухни, домашен социален патронаж, автобуси, обществени сгради и търговски обекти.

Всички важни телефонни номера може да намерите и в сайта www.sozopol.bg, секция Контакти.

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ:
☎0550 2 23 18, 0884 311 640 – Гореща линия на Община Созопол за доставка на храна и лекарства на възрастни, самотни и болни хора, лица под карантина, които нямат възможност да излизат
☎02 807 87 57 Национална линия за информация относно коронавирус
☎0887 324 057 Денонощна информация за COVID-19, РЗИ Бургас
☎056 807 405 информация за COVID-19 в работно време, РЗИ Бургас
☎056 807 406 при съмнения за COVID-19, РЗИ Бургас
☎112 Спешен телефон за въпроси във връзка с коронавируса и подаване на сигнал за неспазване на карантина
☎02 948 24 04, 02 971 38 56 – Денонощен телефон към „Ситуационния център“ на Министерството на външните работи

 

Материалът По 15 души на ден в Созопол са с обикновен грип, но няма позитивни за COVID-19 е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!