BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключиха обществените обсъждания на проектобюджета на Община Поморие за 2020 г./видео/

Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2020 г. е 29 318 611 лв. От тях данъчните приходи са 7 890 500 лв., неданъчните  приходи са 8 036 028 лв., субсидии – 14 825 201 лв. Преходният остатък от 2019 г. е 1 727 613 лв.

Изпълнението на бюджета за 2019 г. е 100 % в графа собствени приходи, или 15 700 000 лв.  Затова тази година залагаме 16 млн. лева с ясното съзнание, че това е едно много сериозно предизвикателство, но е напълно изпълнимо. Бюджетът ни отново е балансиран, а капиталовата програма обхваща всяко едно населено място. Изключително важно е да се знае, че тази година не се предвижда увеличение на местните данъци. Изключение прави само такса смет, но за определени населени места – там, където не се заплаща равностойно, таксата е изравнена с разхода, който се прави за услугата. Това каза кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на бюджета за 2020 г., в гр. Поморие.

Заместник-кметът Янчо Илиев подробно представи пред присъстващите на срещата всички заложени в новия бюджет параметри и източници на финансиране. Капиталовата програма на Общината за 2020 г. е 28 404 941 лв., от които над 25 млн. лева са осигурени от спечелени проекти, с подписани договори за европейско финансиране.

Проектобюджетът беше представен във всички населени места в община Поморие лично от кмета Иван Алексиев и/или неговите заместници Янчо Илиев и инж. Кунчо Гайдов. На всички срещи присъства председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xiMKlLgRjeM?feature=oembed&w=500&h=281]

След направените корекции и допълнения от жителите на общината,  проектобюджетът ще бъде внесен в Общински съвет Поморие. В продължение на една седмица ще се разглежда от постоянните комисии, след което ще бъде гласуван на заседание през месец февруари.

The post Приключиха обществените обсъждания на проектобюджета на Община Поморие за 2020 г./видео/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!