BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава полицейската спецакция в Айтос и Карнобат

Продължава акцията на полицията в Айтос и Карнобат. При проведената вчера специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала териториите на общините Айтос и Карнобат, бе неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. В момент на производство на високорисково наркотично вещество – „пико” е задържано едно лице, което е приведено в полицейския арест. За държане на наркотични вещества са образувани други две досъдебни производства.

По време на акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, са задържани още десет криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления. Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени са над десет адреса и в двете общини за наличието на крадени вещи.

Открити са множество вещи – предмет на престъпления, сред които : домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Проверени са и над 50 автомобила за превозване на крадени вещи. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства.

В хода на операцията са извършвани проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1.01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км. над допустимото.

В специализираната полицейска операция се включиха и служители от Териториална дирекция „НАП” – Бургас, проверяващи търговските обекти за съответствие между продадената стока и наличния оборот.

Специализираната полицейска операция, която започна през следобедните часове в събота, ще продължи и през неделния ден.

Материалът Продължава полицейската спецакция в Айтос и Карнобат е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!