BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първите зрелостници под строй пред Руската гимназия

195 зрелостници ще се явят на матурата по български език и литература в сградата на Руската гимназия в Бургас. Децата вече са пред главния вход на училището и изчакват да бъдат пропуснати под строй. В момента тече инструктаж на квесторите.

Огромни табели приканват дванадесетокласниците да спазват нужната дистанция. Повечето ученици са от Търговската гимназия.

Пред Gramofona.com те коментираха, че се притесняват повече от изпитния ден, а не толкова от коронавируса. Във всяка стая ще има от 10 до 12 ученици, за които ще отговарят по двама учителя.

Всяко дете трябва да бъде с маска до изпитната стая и да носи собствен химикал. Личните вещи на всеки ще се съхраняват в отделна торбичка.

За да няма струпване на ученици, зрелостниците ще преминават по различни коридори. Сградата е дезинфекцирана, а във всички коридори, стаи и тоалетни има необходмите препарати.

Две медицински лица ще следят за състоянието на абитуриентите по време на изпитния ден.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!