BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи излекуван от коронавирус в България, новите болни са 17

Първи излекуван пациент от коронавирус в България. Жена, която е била с вируса е дала две поредни отрицателни проби и още утре ще бъде изписана от болница.

Тестовете й са показали наличието на антитела, което означава, че жената е прекарала болестта, съобщи началникът на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мугафчийски.

Още двама пациенти вече са в добро състояние, но техните проби продължават да са положиелни и те остават за лечение, уточни ген. Мутафчийски.

Общо 17 са новите случаи на коронавирус. 4 от тях са на хора от Добрич. Състоянието на всички пациенти с коронавирус в момента е добро, с изключение на мъж, който се намира в „Пирогов”.

Той е интубиран, а състоянието му се определя като критично. Потвърдена е и положителната проба на пациента беглец, който след като се напи, опита да избяга от болница.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!