BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Реконструират парка и три големи улици в Каблешково

В капиталовата програма на Община Поморие за 2020 г. за град Каблешково са предвидени средствата, осигурени от ДФ „Земеделие“, за рехабилитация и реконструкция на улиците „Иван Вазов“, „Ангел Кънчев“ и „Захари Стоянов“. Ще се обнови големият парк в града, ще се извърши основен ремонт на спортната площадка и ще се изгради фитнес на открито.

Презентация с основните параметри на проектобюджета на Поморие представи заместник-кметът Янчо Илиев по време на общественото обсъждане в град Каблешково, съобщиха от морската Община.

„Освен заложените обекти в капиталовата програма, заедно с ръководството на Общината и кмета Иван Алексиев сме предприели действия и търсим възможности по оперативните програми за цялостна реконструкция на площада пред читалището, градинката към него, покрива и фасадата на сградата. Големият парк ще бъде основно реконструиран, като там предвиждаме и изграждане на паметник на патрона на града – Тодор Каблешков, със съответното осветление и пилони за знамена. Това ще даде възможност да поддържаме традициите си, така че при всеки повод и честване – от национално или от местно значение, да има къде да положим венци и цветя“, каза кметът на града Ивайло Душев.

Обществени обсъждания се проведоха и в селата Александрово и Медово. И в двете населени места се предвижда да бъдат обновени парковете, а в Медово ще се извърши и основен ремонт на уличното осветление.

Обществените обсъждания на проектобюджета приключват утре, 17 януари, в Поморие – от 16.00 ч. в ГХГ „Дечко Стоев“, както и от 17.30 ч. в читалището на Ахелой.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!