BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Реконструкция на проблемно кръстовище в ж.к. „Славейков”, предлага Костантин Луков

Общинска администрация да извърши реконструкция на триклонното кръстовище ул.„Янко Комитов“ и улица към Промишлена зона „Север“, предлага в докладна записка председателят на Общински съвет – Бургас Костантин Луков.

Съгласно действащите планове на ж.к.„Славейков“ и зона „Север“ до „Кауфланд“ са предвидени обслужващи улици, осите на които се разминават. Към момента е реализирано триклонно кръстовище ул.„Янко Комитов“ и улица към зона „Север“, за обслужване на имот, южно от ул.„Янко Комитов“.

От докладната записка става ясно, че сега съществуващото положение на това кръстовище регулирано със светофарна уредба, затруднява включването и излизането на участниците в движението към и от ж.к. „Славейков” в пространството заключено между бл. 10 до бл. 15 и 16.

Същите са принудени да преминават по бул. „Тракия” или през неурегулирани със светлинни сигнали кръстовища, като се създава опасност от допускане на произшествия.

Костантин Луков обръща внимание, че по негово предложение стартира процедура по служебно изменение на Подробен устройствен план – План за улична регулация. С изменението се предвиди промяна в осовата линия на улицата, като същата се измества в югозападна посока, променят се бордюрните линии на обслужващата  улица.

С новата организация на кръстовището ще се запази съществуващата растителност. Общинският съветник от ГЕРБ предлага необходимите финансови средства да бъдат предвидени в бюджета на Община Бургас за 2020 година.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!