BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекорден брой пилоти ще се надпреварват на Писта Бургас 2019

Рекордният брой от 67 пилоти са заявили участие в тазгодишното издание на автомобилната надпревара „Писта Бургас“. Състезанието е 5 кръг от Националния пистов шампионат на затворен маршрут.

За зрителите са обособени специализирани зони. За първи път са осигурени два безплатни паркинга – на „Кроношпан“ и на ул. „Крайезерна“. Това стана ясно на пресконференция по повод официалното откриване на автомобилното състезание.

Мащабният форум ще се проведе на 19 и 20 октомври. Утре, 19 октомври (събота) от 13.00 часа  започват квалификациите за място в стартовата решетка. Официалният старт е обявен за неделя, 20 октомври, от 10.30. Награждаването ще започне от 14.00 часа.

Тази година пилотите ще се състезават за две шампионски титли – спорт и купа „Лада“. Има и 5 специални награди – 4 за рекорд и феърплей, както и награда на публиката  – „Пилот на деня“.

„Това е най-атрактивното спортно събитие. Тази година се очакват между 15 000 – 20 000 любители на екстремните преживявания. Апелираме гражданите да са внимателни и да следват указателните табели, за да се избегне всеки риск“- коментира зам.-кметът по спорт Лорис Мануелян.

„Избрано е трасе, което ще създаде най-малко неудобства на гражданите. Пътят е нов, асфалтовата настилка е много добра“ – каза Радко Петров, изпълнителен директор на автомобилен спортен клуб „Вромос“ и организатор на Писта Бургас.

Сред  автомобилните асове, които ще вземат участие в надпреварата, са Константин Маршавелов с „Мицубиши Лансър Ево 10“, Пламен Камбуров с „Мицубиши Лансър Ево 9“, Иван Влъчков и други.

Драконовските мерки за сигурност включват и специализиран превоз, осигурен от „Бургасбус“, който ще извозва зрителите от обособените зони за наблюдение.

Снимка: Митко Димитров

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!