BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекордните 217 плувци ще спорят за медалите на петия турнир „Мастърс Бургас 2019“ за ветерани в „Парк Арена ОЗК“

Рекордните 217 плувци от 17 клуба от цялата страна ще спорят за купите и медалите в петото издание на „Мастърс Бургас 2019“ за ветерани.

Турнирът, организиран от клуб „Черноморец“ и с подкрепата на Община Бургас, за първи път ще се проведе на спортното бижу – плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ на 9 и 10 ноември /събота и неделя/.

Официалното откриване е в събота от 15.00 часа, след което започват стартовете. В неделя турнирът продължава от 10.00 часа.

Домакините от „Черноморец“ ще се представят с 37 плувци. За първа година ще се включи и новосъздаденият Клуб по водни спортове „Бургас Мастерс“, който ще участва с четирима състезатели.

Плувците ветерани са разпределени в 14 групи. Първата е от 25 до 29 години, а последната е за над 90 години.

Зрителите в „Парк Арена ОЗК“ ще могат да се насладят на плувните умения на световния шампион за ветерани от Южна Корея през август Тенчо Тенев. 91-годишният бургазлия е потвърдил своето участие.

За първи път резултатите на плувците ще бъдат отчетени с електронно измерване.

Награждаването с купи и медали на състезателите в призовата тройка в отделните дисциплини и различните възрастови групи ще става веднага след техния финал.

По една статуетка организаторите ще раздадат на всички 17 отбора участници.

Предвидени са награди и за най-възрастните плувци при мъжете и жените.

 

Материалът Рекордните 217 плувци ще спорят за медалите на петия турнир „Мастърс Бургас 2019“ за ветерани в „Парк Арена ОЗК“ е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!