BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Реновиране и енергийна ефективност очакват бургаското ДКЦ I

Съвсем скоро ще започне обновяването на едно от най-посещаваните медицински заведения в Бургас – Диагностично-консултативен център I /бившата Първа поликлиника/. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в комплекс „Зорница“.

В сградата от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски и специализирани кабинети. Тя не е ремонтирана основно от десетилетия, поради което голяма част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират отдавна и са в лошо състояние. Подобно е положението и по етажите на медицинското заведение.

В момента тече процедурата по избор на фирма-изпълнител на строително-ремонтните дейности, а очакванията се, че ремонтът ще започне през месец юни.

Обновяването на ДКЦ I обхваща въвеждането на всички необходими мерки за енергийна ефективност, като топлоизолация на външните стени и на покрива, демонтаж на старата покривна хидроизолация, улуци и водосточни казанчета и подмяната им с нови. Дейностите предвиждат още подобряване на топлоснабдяването в сградата.

С предстоящото обновяване на ДКЦ I ще се подобрят значително условията както за пациентите, така и за медицинските работници.

Реновирането на медицинското заведение е по проект на Община Бургас, финансиран от Националния Доверителен Екофонд /НДЕФ/.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!