BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ: Бургас е в предгрипна епидемия

Община Бургас е в предепидемична обстановка. Това съобщи пред Грамофона нюз д-р Григорова, която отговаря за епидемичната обстановка в Регионалната здравна инспекция.  

По думите й в последните дни болните от грип и остри респираторни заболявания са нараснали двойно и вече са 374 болни на 10% от населението. За да се обяви грипна епидемия трябва да имаме 458 болни на 10% от наблюдаваните.

Д-р Григорова допълни, че се следи обстановката в Айтос и Карнобат, защото там също има драстично завишение на болните в последните дни, но и там все още не са достигнати епидимични стойности.

В началото на грипната вълна са боледували основно деца от 0 до 4 години.

„Сега пикът е при децата от 5 до 14 години, те са най-големия брой от болните. Официално имаме доказани от началото на вълната 11 случая на грип в Бургас, а вчера са пратени пробите на още 11 пациенти и се очакват техните резултати”, допълни още д-р Григорова.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!