BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Самолет от Англия пристига утре на летище Бургас

Утре на летище Бургас ща кацне самолет от Англия.  „С него много наши сънародници ще се завърнат в България. На всички ще им бъде измерена температурата, ще попълнят декларации и ще минат през необходимите процедури в правомощията на полицията, РЗИ и летищната администрация”, съобщи на редовния брифинг в Бургас кметът Димитър Николов.

Междувременно стана ясно, че броят на бедстващите грузинци в града се увеличи до 26.

„Община Бургас полага грижа за тях, осигурявайки им храна, лекарства и подслон, очаквайки да им бъде предоставен коридор за напускане на страната”, поясни още Димитър Николов.

Той допълни, че на 495 точки в Бургас са осигурени дезинфектанти. Това са здравни заведения, търговски обекти, превозни средства. До момента Общината е раздала 350 флакона с дезинфектант на домоуправителите в Бургас, за обработка на общите части в жилищните сгради. По-късно днес ще бъде обявен телефонен номер за онези от тях, които още не са получили, но желаят.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!