BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СДС – Бургас почете паметта на големия Никола Станчев

СДС-Бургас почете паметта на големия борец Никола Станчев. През 2019г. се навършват 63 години от славната му победа на летните олимпийски игри в Мелбърн.

Успехът на Станчев е огромен, защото го превръща в първия български спортист, завоювал златен медал от олимпиада. По традиция родното  село на шампиона – Твърдица,  отбеляза своя празник в навечерието на рождения му ден – 11-ти септември. Начало на тържествата в памет на големия шампион бяха дадени снощи на площада в селото.

Почит пред Никола Станчев отдадоха членът на НИС на СДС и регионален представител на СДС Югоизточен регион Дончо Златев, общинският съветник Тошко Иванов, заместник-председателят на СДС-Бургас Димо Рачев, както и кметът на Твърдица Сотир Йовчев.

Те поднесоха венци и цветя пред паметника на шампиона. Преди девет години, по инициатива на местните хора и кмета,  от СДС – Бургас помогнаха много за изграждане на паметник на бореца, който се намира в центъра на селото

„Никола Станчев заслужава да бъде помнен и да е пример за поколенията. За нас той бе не само спортна легенда, но и скъп приятел”, заявяват от СДС-Бургас.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!