BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СДС-Бургас събра емблемите си за 30-тия си рожден ден, гледа уверено към бъдещето

Бургаската структура на СДС  отпразнува 30-тата годишнина от създаването на партията като събра на едно място много от емблематичните си председатели и лица. Рожденият ден, който се състоя снощи в експозиционен център „Флора”,  бе уважен  и от представители на други политически сили, с които СДС  са си партнирали през годините.

А усмивките на стотиците симпатизанти и приятели на синята идея направиха празника незабравим и емоционален, съобщиха от пресцентъра на партията в Бургас.

 „СДС бе създаден като съюз на свободномислещи хора. На 7-ми декември 1989г. новосформираните  граждански движения, възстановяващите се стари пари както и т.нар. неформални групи се обединиха в един общ съюз за промяна на България. Това не е обикновена коалиция, като всички останали, които новата ни демокрация помни. Това е съюз на промяната и на демократичното бъдеще на страната.

Този съюз постави България  на картата на Европа и в крайна сметка ни донесе  демокрацията”, заяви общинският  председател на СДС-Бургас Станимир Апостолов. Той благодари на всички, които се присъединиха към празника.  Сред тях бяха и емблемите на СДС през годините – д-р Лорис Мануелян, Васил Илиев, Васил Камберов, Христо Генчев и много други.

„Връщайки се назад си мисля, че действително без СДС България нямаше да може да се промени. Партията даде изключително много на тази държава. За мен винаги е имало един отбор – синият „Левски”. И си спомням  как наврмето Екатерина Михайлова и Иван Костов казваха, че СДС и БСП са като  „Левски” и ЦСКА.

Искам да кажа, че и досега си оставам твърд привърженик на „Левски” и СДС”, каза някогашният председател на сините д-р Лорис Мануелян, предизвиквайки бурни овации. Той изрази увереност, че с ръководството си в Бургас и с младите си хора,  СДС ще намери едно по-широко място на политическия небосклон.

„Магичните три букви СДС за много хора означават емоция. СДС беше и е най-романтичният период от новата ни  българска история. Периодът, в който милиони българи вложиха сърцето, надеждите и любовта си в една коалиция, която да извърши така необходимата промяна от един строй към друг и да поведе държавата  по пътя към Европейския съюз, НАТО,  по пътя на по-добре развиващите се държави.

Нека си пожелаем СДС оттук  нататък  да не бъде просто хубав спомен за едни прекрасни  години, а да започне ренесансът за СДС и  заедно да  успеем да извоюваме  достойния  живот и европейски  доходи за българските граждани.  Вярвам, че с  общи сили  можем да постигнем това”, заяви членът на НИС и регионален представител за Югоизточен регион Дончо Златев.

Сред гостите бяха и политици, с които СДС са си партнирали през годините – Стефан Цинцарски и Георги Маринчев от „Гергьовден”, както и Иво Баев от ДСБ.

Всички присъстващи се върнаха назад във времето, благодарение на разказа на един от старите председатели на СДС и настоящ областен управител Вълчо Чолаков. Емоционалната му реч  представи как преди много години той решава да се присъедини към СДС . Вълчо Чолаков вдъхна и силна надежда за бъдещето на партията. Той пожела на сините да са упорити и дейни, да вярват в себе си  и да отпразнуват и 40-ти, 60-ти и дори 100-тен рожден ден.

Голямата торта за 30-тата годишнина на партията бе разрязана от областния председател д-р Георги Митев, общинският председател Станимир Апостолов, членът на НИС на СДС и областният секретар на сините Тошко Иванов.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!