BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Славия връща Гергана Брънзова по баскетболните терени

След близо десетилетие извън баскетболните терени, Гергана Брънзова е близо до това да се завърне в игра. Само преди дни тя бе картотекирана в отбора на Славия и ще може да вземе участие в оставащите мачове на тима до края на сезона.

Брънзова е първата наша баскетболистка, играла в WNBA, след като бе избрана под №24 в трети кръг на Драфт 1998 и игра един сезон за Детройт Шок. Кариерата ѝ преминава още през отбори от Франция, Словакия и Турция, като играе и женския национален отбор на България.

През последните седмици Гергана Брънзова, която през лятото ще навърши 45 години, тренираше усилено с отбора на Славия, за да е във форма за предстоящите срещи. „Белите“ се нуждаят и от подсилване на ниските постове, което направи завръщането на Брънзова факт.

Столичният тим за момента е с баланс 4-4 в шампионата и има да изиграе още два отложени мача от първата фаза, преди отборите да бъдат разделени на две тройки.

Гергана Брънзова обаче не е единственото ново попълнение за Славия. Отборът на Силвия Пеева привлече и 19-годишната Константина Какогиани, която носеше екипа на Септември 97. Какогиани е една от най-перспективните състезателки у нас, като се очакваше гардът да стартира сезона с Монтана 2003, но не е играла от началото на състезателната година.

Източник: https://bgbasket.com/

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!