BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служителите от парк Странджа и горски запрятат ръкави и чистят цяла седмица

Природен парк „Странджа” се включва в инициативата „Да изчистим България заедно” , съобщиха за Грамофона нюз от пресцентъра на дирекцията.

Кампанията на парка ще бъде съвместна с петте горски стопанства, които се намират на територията му. Почистванията ще започнат от 9-ти септември /понеделник/ и ще завършат на 13-ти септември.

В самия ден на голямото почистване, който е на 14 септември, всеки един от служителите ще има възможност да почисти място, което той прецени за подходящо.

Още на 9.09 служителите на природния парк, заедно с горските от Малко Търново ще обходят района около общинския град-местност Водиците, заслона до Шофьорското врисле и още един заслон.

Във вторник, 10.09. служителите на парковата дирекция ще почистват заедно с колектива на Държавно горско  стопанство-Кости.

На следващия ден екипът на ДПП „Странджа” и  горските служители от Царево ще преминат и ще съберат боклуците в крайбрежни участъци и уединени, труднодостъпни плажове по Южното Черноморие.

В четвъртък, 12.09. служителите на дирекцията ще продължат с почистването, а към тях ще се присъединят екипите от Държавно горско стопанство-Граматиково. Всички заедно ще обходят районите на параклиси около едноименното село и други често посещавани места.

Петък, 13.09. е последният ден на почистване. В акцията на ПП „Странджа” ще се присъединят горските от Звездец. Акцията ще бъде по няколко лъча -м. Церът, маршрут Пътя на ясния месец, параклисите „Св.Пантелеймон” и „Св.Петка”, както и разклонът за Рибарника по пътя Звездец-Малко Търново.

„Да почистим заедно България и сега! Да го правим винаги и не само по различни инициативи! Примерът, който даваме, зависи от нас- да сме отговорни, да действаме, водени от доброто, защото, ако сме добри с хората и природата, ни чака по-добро бъдеще. Да дадем смисъл на бъдещето!”, апелират от дирекцията.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!