BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Софийският университет ще приемат студентите по право без изпит

Вход с матура в 116 от общо 118 специалности – това предлага Софийският университет тази година заради продължилото над 2 месеца извънредното положение и учене от вкъщи, съобщава БНТ.

Право само по успех и медицина след изпити – това са възможностите пред кандидатстудентите.

Без кандидат-студентски изпити в най-старото висше училище, но само за випуск 2020.

За първи път и по изключение – няма да се проверяват знанията по история на бъдещите прависти. Те ще кандидатстват само с оценката от матурата по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование. Така условията за прием в една от най-желаните специалности с традиционно висок бал са приравнени с не чак толкова предпочитани от студентите.

Бъдещите лекари, фармацевти и информатици ще трябва да се явят на изпит. Препитването по биология, химия и математика е през втората половина на юни. Заявления се подават по електронен път.

Тези, които са платили за някои от отменените кандидат-студентски изпити, ще си получат парите обратно чрез електронни ваучери.

Виктор Койрушки – ученик в 12 клас: Випуск 2020 е много различен, но и специален випуск. Трябва да мислим позитивно, защото нещата се нареждат.

А колко дванайсетокласници ще чуят този химн на есен вече като студенти в Софийския и какви ще са резултатите от приема само с матури – предстои да разберем.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!