BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Средновековен боен турнир в „Акве Калиде“ в Бургас този уикенд

Празникът на Туристически комплекс „Акве Калиде“ /14-15 септември/, е времето, в което мястото с древна история се превръща отново в арена на битки, а атмосферата се изпълва с романтични и славни представи от миналото.

Боен турнир и исторически възстановки ще организира за празника си ТК „Акве Калиде“, с участието на Сдружение за средновековни възстановки „Чигот“, Сдружение „Търновци“ – гр. Велико Търново и Работилница за исторически реконструкции и възстановки „ТЕХНИТАР“.

Първият кръг със средновековни двубои ще започне в 17.00 часа на 14 септември, а вторият – с битки по двойки, ще бъде от 15.00 часа на 15 септември. Победителят в средновековните двубои ще бъде награден и провъзгласен за Закрилник на „Акве Калиде“ за 2019-2020 г. Участниците в турнира сами ще могат да изберат оръжието си.

По-рано през двата дни, от 10.30 часа ще се проведат демонстрации на двубои, като всеки желаещ посетител ще може да получи умения по средновековна фехтовка в открит урок.

 

Материалът Средновековен боен турнир в „Акве Калиде“ в Бургас този уикенд е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!