BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стоян Георгиев: Сезонът на туризма започва

Стоян Георгиев е организатор на мащабното изложение „За Туризма от А до Я”, което години наред събира фирми от цялата страна по родното Черноморие. Георгиев работи активно за популяризирането на събитието, което с всяка изминала година се разраства все повече и повече. Интервю на Грамофона нюз със Стоян Георгиев

Г-н Георгиев, като един от най-сериозните организатори на изложения в Бургаска област, как се отрази кризата с коронавируса на бизнеса Ви?

За съжаление обстановката се отрази зле на всички. Част от италианските фирми във винаро лозарския бранш, които имаха намерение да участват тази година, отпаднаха поради затворените граници. За всички е ясно, че не работихме през последните няколко месеца, но считам, че нещата ще се нормализират във времето.

До седмици очакваме в Бургас да се проведе мащабното изложение „За Туризма от А до Я”, което прерасна в „Ауто Експо и Мебел Експо Бургас”. С какво ще изненадате бургазлии този път?

Тази година форумът трябваше да бъде невиждан досега, но много фирми отпаднаха заради епидемията. Да, „За туризма от А до Я” прерасна в „Ауто Експо Бургас” с представители на „Стар Моторс” ЕООД в лицето на „Мазда България”, Тандер Корпорация с HAVAL, „Еуратек Ауто” с най новите модели на „Шкода” и „Райфайзен Лизинг България” ЕООД, които ще покажат най-доброто от себе си. А също и „Мебел Експо” Бургас, където водещи фирми от бранша като „Бургас Груп” ЕООД, „Фейдом”, „Еко стийм” 2017, „Джи Ти Ти” ЕООД  и др. ще представят своите новости пред бургазлии.

През настоящата година има засилен интерес от страна на винаро лозарския бранш в лицето на едни от най- добрите фирми като „Ейджъл Естейт” АД, „Дестилерия” Шумен, „Рокс Уайнъри” ООД, „Весковадо” ЕООД, „Златогор България” и много други. Хранително вкусовият бранш е представен от КВН „Фемили груп” ЕООД, „Гранд комерс” 2009, „Фрутела Трейд” ЕООД, неповторимите шоколади на „Био Бенямин” ООД , чашките на „Екопластик 2016” ООД, „Лучи” ООД, „Еко Стийм” ЕООД, „Бул Тат” ЕООД, „Дак-22” ЕООД, „Космо Трейдинг” ЕООД, „Гранд Комерс 209” ЕООД.

Искам да отбележа още, че изготвихме и продуктов каталог, който се разпространява в туристическия бранш. Изненада тази година ще бъде и още един участник. Това е замъкът „Влюбен във вятъра” Равадиново, със собственик Георги Тумпалов. Той ще предостави безброй ваучери за отстъпка при посещение на туристическата атракция.

След двумесечния престой вкъщи, какви изложения подготвяте до края на годината?

До края на годината подготвям доста изложения. Едно от тях е Фестивал на млякото, а през месец декември Празник на суджука и мезето.

Ще го има ли това лято един от най-успешните Ви проекти – фестивал на Виното в Созопол?

Първо искам да благодаря на Панайот Рейзи за огромната подкрепа, която ми бе оказана при провеждането му миналата година. Занапред виненият фестивал ще се състои в замъка Равадиново, тъй като през 2019 г имахме записани 39 фирми участници и предоставеният терен на Амфитеатъра в Созопол се оказа недостатъчен. Имам и още една изненада в тази област, но ще я обявя на откриването на „За Туризма от А до Я”.

В интервю за Грамофона нюз преди време бяхте казал, че над 2000 фирми от цялата страна са ви се доверили. Каква е успешната формула за добрите отношения помежду Ви?

За успешното провеждане на изложения са нужни добра комуникация и разбирателство от страна на фирмите и нас, разбира се. Смятам, че всеки един, който желае да бъде полезен в туристическия бранш, може да си създаде начин на работа и да направи едно събитие наистина печелившо. Процесът не е труден, но изисква внимание, нерви и лично отношение към всяка една фирма, която влиза като участник.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!