BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съпругата и внукът на заразения в болница „Св. Ив. Рилски“ са последните с К-19 в Бургас

Регистрираните нови случаи от вчера и днес са общо 2. Това са съпругата на заразения в болница „Св. Иван Рилски“ в София онкоболен пациент, който е в болница и 7-годишно дете, което е техен внук. И двата последни случая са в домашна карантина вкъщи, тъй като нямат симптоматика за болнично лечение. Изследвани са всички техни контактни лица, които са отрицателни и са поставени под карантина.

Общо 41 са случаите на заразени с коронавирусна инфекция в Бургаска област от началото на обявеното извънредно положение. В община Бургас са 25, в Карнобат – 4, Руен – 4, Айтос – 3, Камено – 2, Поморие – 2, Сунгурларе – 1 и 1 в Несебър. 14 от тях са оздравели. 10 са в болница, като 9 са в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и 1 е в болницата в град Айтос.

Всички настанени в болница са в добро общо състояние, с изключение на един пациент, който е в средно тежко състояние и е на кислородотерапия.

От днес Инфекциозно отделение в УМБАЛ – Бургас ще приема само пациенти, които са носители на COVID-19, а останалите случаи на други инфекциозни заболявания ще бъдат настанявани в Инфекциозното отделение на болницата в Айтос. Изключение ще има само за децата на възраст до 1 година с инфекциозни заболявания, които ще бъдат лекувани в УМБАЛ-Бургас.

689 са хората под карантина в Бургаска област, от които 328 в община Бургас.

Материалът Съпругата и внукът на заразения в болница „Св. Ив. Рилски“ са последните с К-19 в Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!