BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С много финес и екзотични блюда ресторант „Младост“ отвори врати след мащабен ремонт

Емблематичният ресторант „Младост“ в Бургас ще посреща своите гости в изискана атмосфера и с отлична кухня.

Заведението е част обновения учебно-производствен комплекс на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, който Община Бургас реконструира изцяло по проект „Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас“, процедура „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

Модерната база разполага с класически ресторант с капацитет от 116 места, открита тераса с 60 места и заведение за бързо хранене за 70 посетители. Осигурен е специален достъп за хора с увреждания. В залите е монтирано LED осветление, климатични системи поддържат комфортна температура в помещенията за хранене.

В реновираната база е монтирана система за топла вода, която се захранва от 5 слънчеви панела, разположени на покрива на сградата. Кухните са обзаведени с нови модерни уреди и инструменти, благодарение на които в тях може да се приготвят всякакви ястия и рецепти.

Една от новостите в учебно-производствения комплекс е конферентната зала с капацитет за 60 души. Тя е оборудвана с голям екран и различни системи, които позволяват провеждането на семинари и презентации.

В обновената база ще се обучават 1000 деца от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. В часовете по практика те ще усвояват от своите преподаватели тънкостите в ресторантьорството и готварството.

При откриването на комплекса възпитаници на гимназията демонстрираха своите умения и изненадаха гостите с интересни и изискани блюда.

„В тази база ще се обучават високо конкурентни кадри за бизнеса и туризма в Бургаски регион и България. Кулинарията и качественото хранене ще ни дадат шанс да излезем от рамките на летния туристически сезон и да разширим мащабите на туризма в нашия регион. Убеден съм, че тази база ще привлече повече деца, които ще искат да се запишат в Гимназията по туризъм, защото тя е с най-висок стандарт на обучение“, каза кметът Димитър Николов.

„Горди сме, че участваме в реализирането на подобен знаков проект, който затвърждава Бургас като важен център за бизнес, образование, култура и туризъм. Проектът е послания, че Община Бургас инвестира в професионалното образование. Чрез него ние търсим успешния подход в обучението и реализацията на нашите кадри“, каза директорът на ПГТ Силвия Пехливанова.

Още снимки

2

3

4

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

The post С много финес и екзотични блюда ресторант „Младост“ отвори врати след мащабен ремонт appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!