BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Театри, читалища, танцови и музикални школи отварят врати

Залите за изкуства, в това число и танцовите школи, отварят врати още днес. Това обаче ще се случи при определени условия, съобщи bTV. Преди малко е приключила срещата, в която са участвали здравният министър Кирил Ананиев, министърът на културата Боил Банов и представители на танцьори и музиканти.

Репетициите при музикалните състави ще могат да се провеждат при максимум 20 човека, като изискването е да има по 1 човек на 4 кв. м. разстояние. Носенето на маски е препоръчително, но не и задължително.

Тетрите и читалищата ще могат да работят на 50% капацитет на открито и 30% на закрито. На 24 май танцовите и музикалните школи излязоха на протест и поискаха отново да работят.

В края на миналата седмица в Бургас се проведе среща, в която се включиха представители на различни школи, които работят с деца. Всички те поискаха да им бъде позволено отново да работят.

Очаква се заповедта на министър Кирил Ананиев да бъде обявена до часове. Все още обаче няма решение за частните занимални.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!