BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Температурите остават много високи

34° достигна температурата в София в петък, 35° – в Кюстендил и Велико Търново. Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, но ще останат по-високи от типичните за средата на месец май, в по-голямата част от страната – от 27° до 32° градуса, на морския бряг – от 23° до 28° градуса. Ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Много ветровито ще остане в планините. Ще духа умерен, по билата – силен северозападен вятър. Ще преобладава облачно време. Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат – от 18° на Алеко до 24° в Пампорово и Боровец, по най-високите върхове – около 11°- 12°.

Почти без промяна ще остане времето и в неделя – с типично летни температури, със слаб до умерен северозападен вятър, предимно облачно, но в планините не са изключени и слаби превалявания.

 В понеделник и вторник се повишава вероятността за следобедни превалявания и гръмотевици, а температурите още малко ще се понижат. По-интензивни и на повече места в страната ще бъдат валежите в сряда,когато температурите ще се приближат към обичайните за месец май.

Източник: БНТ

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!