BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тихомир Янакиев: Изборите свършиха, започваме работа /видео/

Новият кмет на Созопол, кметовете на населените места и новите общински съветници положиха днес клетва. Областният управител Вълчо Чолаков посъветва съветниците да бъдат толкова близо до хората в общината, както тогава, когато са имали нужда от тяхната подкрепа. Той ги предупреди да работят съвестно и в полза на гражданите, да взимат законосъобразни решения, защото той ще следи за това.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=u6w9Z2CHD40?feature=oembed&w=640&h=360]

„Изборите в Созопол свършиха на 3 ноември, сега е време да започнем работа“, каза новият кмет Тихомир Янакиев.

Той заяви пред медиите, че една от първите му дейности като кмет ще е ревизия на всички договори, сключвани от предишната администрация. Като пример за лошо управление той посочи управлението на паркингите в града. „Една фирма управлява всичките и от 400-500 места е внесла в общината едва 26 хил.лв.“ , каза той и допълни, че тази дейност вече ще се извършва от общинска фирма. Ще се проверяват и нередовни платци, които са задлъжнели на общината.

Първата дейност на новия общински съвет беше да си избере председател. Имаше само едно предложение – Георги Пинелов.

Той също беше кандидат за кмет, от МИР, но на втория тур подкрепи Янакиев. Така още в началото стана ясно, че няма да има консенсус в общинския съвет.

За Пинелов гласуваха само съветниците от коалицията БСП-МИР.

Останалите не одобриха избора му и новоизбраният председател им благодари, като каза, че за него е чест, че тези хора не са гласували за него.

Бившият кмет Панайот Рейзи, заедно с бившия председател на съвета и неосъществен кмет Красимира Германова бяха във видимо лошо настроение

и с поведението си показаха, още от първия ден, че работата в общинския съвет на Созопол няма да върви гладко. Гласуването на различни точки вероятно ще се превърне в пробем при отсъствието само на един от съветниците на новата коалиция БСП-МИР.

Материалът Тихомир Янакиев: Изборите свършиха, започваме работа /видео/ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!