BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Йосифов: Започваме нова епоха в благотворителността

Тодор Йосифов е председател на Национално сдружение „Младежки Глас“. За девета поредна година то  проведе в Бургас благотворителен коледен бал. Тази година каузата, около която се обединиха организаторите, е оборудването на кабинети за първа долекарска помощ в бургаски училища. Интервю на Gramofona.com с Тодор Йосифов.

 Г-н Йосифов, каква е формулата традиционният Коледен  бал на „Младежки глас” да се утвърждава години наред?

Силата на благотворителността обединява обществеността в Бургас. Смятаме, че в нашия град има много хора с добри сърца. Ние винаги сме разчитали на това да бъдем постоянни и да надграждаме. Смятам, че силата 9-та поредна година да провеждаме Коледния бал, се крие в основата на добрия екип, който имаме, на хората, които са от обществото и на онези, които държат да помагат, за да сбъднат прекрасни каузи.

5600 лева е събраната сума от снощи. За какво ще бъдат разпределени парите?

С парите ще бъдат оборудвани кабинети за долекарска помощ. Заедно с БЧК ще обучаваме децата от областта затова как да оказват първа помощ. Директорите на училищата, които сме оборудвали до момента, споделят, че това се приема с огромен интерес от учениците. Самите деца също виждат смисъл от долекарската помощ. Смятаме, че с каузата не трябва да има компромиси и виждаме, че благотворителността на хората е огромна.

Вашите колеги Ви изненадаха с огромен бележник. Кое ще е първото нещо, което ще впишете в него?

При нас винаги с приоритет е правилното разпределение на задачите, за да може всяка инициатива да се сбъдне правилно и добре организирано. Аз имам едни страхотен екип. Благодарен съм им затова, което правят вече 12 години, заедно с ново присъединилите се всеки ден доброволци в екипа на „Младежки глас”. И естествено от първия до последния лист в бележника ще бъдат записани следващите задачи на колегите, които трябва да се изпълнят.

„Младежки глас” не може без своя лидер, както и той не може без своя екип. Какво бихте казали на колегите си?

Много неща искам да им кажа. „Младежки глас” създава лидери сред младите хора в цялата страна и това е една от основните ни задачи. Аз не мога без екипа си и ние сме една неразделна част. Искам да им кажа едно голямо „Благодаря!” и това, че ни очакват още много задачи. Младите хора могат да се изявяват във всяка една област, те имат сила във всяка една област и най-вече – имат потенциал.

Кое е нещото, което постоянно повтаряте на екипа си, за да може да поддържате организацията „жива”?

Първо вниквам в това, което ми казват те и това, което ми дават като препоръки и идеи. После взимаме заедно решения, за да сбъднем поредната успешна кауза. Това, което правим, е да се уважаваме помежду си, да се подкрепяме и да виждаме всеки ден сред младите какви са актуалните неща, от които те се вълнуват. Както обичаме да казваме -силата е в екипа и няма невъзможни неща.

Какви са плановете Ви през новата година?

За следващата година в цялата страна предстоят редица мероприятия. В момента в Северозападна България „Младежки глас”, клон София провежда редица обучения с младите хора, които обхващат стотици младежи във всеки един от градовете. Предвиждаме още в началото на 2020 г да работим по нов областен клон в Сливен . Смисълът на разрастването на сдружението е това да се помага на младите хора в съответното населено място. До момента имаме планирани над 32 инициативи за догодина. Добрите дела за младите хора – в това ние виждаме смисълът от всичко, което правим.

Догодина ще се състои юбилейното издание на Коледния бал на „Младежки глас”. Ще има ли изненади?

Десетият благотворителен Коледен бал на Младежки глас ще бъде голямата изненада. Това, което мога да кажа е, че отново целта  на провеждането му ще е за сбъдването на голяма кауза за децата. Отново с нашите прекрасни водещи и екип ще поставим началото на нова епоха в благотворителността, която се организира за младите хора.

Снимка: Младежки Глас

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!