BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Убиецът и жертвата в Д. Езерово се знаели от 10 г. Подозират ги в обира на айтоската банка през 2015 г.

Убиецът и жертвата от Долно Езерово се познавали от 10 г., когато живеели в София. Подозират ги във въоръжения обир на айтоската банка през 2015 г., както и във въоръжен обир в София, при който също е задигната голяма сума пари.

Двамата се занимавали със строителството и по никакъв начин не издавали връзката си. Поддържали изключително конспиративни отношения – нямало дори телефонна комуникация между тях. Мъжете живеели напоследък в Бургас.

При възстановката убиецът /на снимката горе/ е показал мястото на престъплението.  По-късно той е преместил трупа на убития.

32-годишен мъж от Шумен е задържан за убийството в Долно Езерово от  16.11. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Бургас.

Задържаният сам е посочил веществените доказателства по убийството. Оръжието автомат е било намерено на 350 метра от мястото на убийството. Преди това водолазен екип е претърсил и езерото Вая.

В началото дори е нямало данни кое е убитото лице, тъй като са липсвали документи и вещи около трупа му. Убийството е извършено с автомат.

Извършителят е направил самопризнание. Събрани са много доказателства, показания на свидетели – близки, приятели, обкръжение. Имало е разпити в заложни къщи, фирми за лизингов кредит,  и хазартни зали, където се е предполагало, че убитият е вероятен клиент. Направени са 9 експертизи към момента.

В брифинга взеха участие и Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, главен комисар Ивайло Иванов – Главен секретар на МВР и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас.

Материалът Убиецът и жертвата в Д. Езерово се знаели от 10 г. Подозират ги в обира на айтоската банка през 2015 г. е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!