BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уж пил само една бира, но обърна цял камион с прасета на АМ „Тракия“

Пиян шофьор на товарен автомобил „Мерцедес“, превозващ прасета за клане от района на Добрич към Пловдив предизвика катастрофа по трасето на автомагистрала Тракия между Нова Загора и Стара Загора.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 към 14,16 часа, първи на място са се отзовали пътни полицаи от РУ „Полиция“ Нова Загора , които помогнали на неадекватния Юрий Михайлов да се измъкне от кабината на камиона.

Трийсетина минути по-късно на място е пристигнал директорът на областната дирекция на агенцията за безопасност на храните в Стара Загора д-р Дамян Миков. Според думите му 70-те животни са били закупени от свинеферма край добричкото село Козлодуйци, която е сертифицирана и няма заразени от африканската чума. Прасетата са били предназначени за клане, собственикът им е от Пловдив и веднага се заел да организира транспорт за претоварване и извозване от магистралата.

55-годишният Юрий призна, че по обяд е пийнал само една бира, но според пътните полицаи дрегерът показвал далеч по-високи от разрешените стойности на издишания алкохол.

Близо стотина метра е лъкатушела по лентата в посока София колата преди лявата й гума да се вреже в разделителната мантинела и мерцедесът да се обърне странично вдясно, пише Монитор.

При обръщането няколко от животните за загинали, но талашитеният борд е издържал и не е допуснал прасетата да хукнат по аутобана. Временно е било спряно движението, но не се е наложило ползване на запасен маршрут , съобщиха от АПИ.

 

 

Материалът Уж пил само една бира, но обърна цял камион с прасета на АМ „Тракия“ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!