BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Установиха 53 % изгаряния по тялото на Горан Горанов

53 % изгаряния, а не 20 процента, както се твърдеше в първоначално изготвената експертиза, е получил бившият гард и шампион по борба Горан Горанов, който загина на 25 март 2017 г. при инцидент в затвора в Бургас. Това са установили новите съдебно-медицински експертизи на тялото на починалия, направени от 5 вещи лица, съобщиха от Бургаския районен съд, където се проведе поредно заседание по делото за причиняване на смърт по непредпазливост.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Ангел М. и Стилиян К. Те са подсъдими за това, че на посочената горе дата в качеството им на надзиратели в затвора чрез бездействие по непредпазливост причинили смъртта на лишения от свобода Горан Горанов. При настъпила повреда на парната инсталация в спалното помещение те не са осигурили безопасността на Горанов и не са предприели действия по опазване на живота и здравето му.

В поредното заседание Районен съд – Бургас е изслушал 5 вещи лица чрез видеоконферентна връзка с всеки от тях и изготвените съдебно-медицински експертизи. Прокурорът от Софийска градска прокуратура също е участвал в заседанието чрез програмата Skype. Според съдебните лекари от всички събрани гласни и писмени доказателства за инцидента се установяват термични увреждания в пострадалото лице.

За следващото заседание съдът е допуснал извършването на съдебно-техническа експертиза, която да отговори на поставените от защитата въпроси. Те се отнасят за изчисления за времето за напълване на килията със съответното количество пара, температурата на тази пара и ако има отворен прозорец или отвор, това ще окаже ли влияние върху посоката на движение на парата и концентрацията, нейното наслояване в ниската част от килията.

Изслушаните вещи лица са предложили на съда да определи хонорар на всеки от тях по 100 лева. Специалистите ще дарят своите възнаграждения  на РЗИ – Бургас с оглед епидемиологичната обстановка и разходите, което те правят.

Снимка: Gramofona.com, архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!