BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Филм на бургазлия спечели 5 награди от международен фестивал

Филмът All through the Night (През цялата нощ) на родения в Бургас режисьор Кирил Тодоров спечели 5 награди от международния филмов фестивал TMFF, който се провежда онлайн. Произведението му е отличено за най-добър филм, най-добър режисьор, кинематограф, актьор, като взима и наградата на публиката.

„Не мога да повярвам. Това е и първата ми лична награда за режисьор! (след като взех само награди за сценарист за няколко от предишните ми филми). Втора страхотна новина за филма, след като беше избран в World Fest в Хюстън, Тексас, така че да се надяваме, че скоро ще има още селекции!“ – не крие радостта си бургазлията.

Филмът е късометражен – 20 минути. Сюжетът се развива в началото на 20 век. Стара и бедна двойка живее сама в къщата си посред нищото. Една вечер ги посещава непознат, който моли за подслон. Какво се случва – може да разберете, като видите филма ТУК.

Кирил Тодоров е роден в Бургас през 1989 г. Завършва Френската гимназия в града, след което решава да продължи да учи чужди езици – записва специалност „Индология“ в Софийския университет. През това време прави кратък филм за Световния ден на хинди, който е спонсориран от посолството на Индия у нас. Тодоров се запалва по филммейкинга и записва режисура в Нов български университет. Следващият му филм е „Пациентът“ – проект от мастеркласа, който завършва при друг бургаски режисьор – Георги Дюлгеров. Впоследствие Кирил прави редица филми, които участват на международни фестивали. Самият той се премества да живее в Чехия, където е и досега. Затова и награденият филм All through the Night се води като чешка продукция.    

Снимки: Фейсбук/ Кирил Тодоров

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!