BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Френската столица връща маските на открито

Властите в Париж обявиха, че от понеделник се връща за срок от 1 месец задължението жителите и гостите да носят защитни маски по бреговете на Сена или на откритите пазари.

Заповедта важи за всички от 11 години нагоре и обхваща оживени места в столицата, макар че туристически обекти като Айфеловата кула, Триумфалната арка и булевард „Шанз-Елизе“ не са изрично описани.

Това е мярка, целяща спиране увеличаването на нови случаи на заразени от коронавируса. Данните показват, че от средата на юли той е заразил нови и нови хора в града, особено в кварталите, където живеят хора с ниски доходи. Делът на положителните тестове в столицата е 2.4%, докато на национално ниво е 1.6%.

От 21 юли в цяла Франция е задължително носенето на маски на закрити обществени места като магазини и банки. Париж се присъединява към забраните за открити места, каквито вече въведоха Тулуза, Лил и Биариц.

Глобата за нарушители е 135 евро. При повече от 3 нарушения за 1 месец наказанието се увеличава до 6 месеца затвор.

Източник: Dnevnik.bg

Снимка: Ройтерс

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!