BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Христо Трошев: За някои от спортовете в Бургас условията са мизерни

Христо Трошев от петнадесет години развива и управлява собствен фитнес център в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Живял е шест години в САЩ, но е осъществил своята „американска мечта“ едва тогава, когато се е върнал в родния си град. Купува парцел точно във времената на бума на недвижимите имоти и напук на съветите, вместо да изгради кооперация с апартаменти, създава едно от най-предпочитаните места за спорт в града. Христо Трошев е поредният независим и свободолюбив бургазлия, който става част от листата с кандидати за общински съветници от листата на „Средна европейска класа“, водена от Константин Бачийски. Можете да подкрепите Христо с 32 номер в интегралната бюлетина и с преференциален номер143

Да бъдеш упорит…Това ли е най-важното изискване, за да прави човек бизнес в Бургас?

– Най-важното за бизнеса е да си честен, да не лъжеш своите клиенти.

Как виждате Вие бизнес климата в Бургас?

– Има какво да се направи. Ако има по-добра среда за бизнес, хората ще бъдат по-платежоспособни и това ще се отрази на развитието на града. Това би било по-добре и за моя бизнес, включително, защото хората ще идват при мен и ще оставят повече пари. От тази гледна точка ми се иска хората да вземат по-големи заплати.

Ние сме в сферата на услугите и това, което предлагаме е начин на живот – хората да бъдат по-здрави, по-силни и по-успели в живота, а дори и в бизнеса си. Защото ако един човек е по-здрав и по-силен не само духом, но и физически, той ще е  по-добър и в своя бизнес.

Вие навярно имате наблюдения и върху спорта в града, не само във фитнеса. Достатъчно добри ли са условията за спорт в Бургас, не само за професионалните спортисти, но и за обикновените хора?

– Самите професионални клубове създават условия за обикновените хора. Но като спортна инфраструктура има още какво да се направи. В какви условия тренират щангите, борбата, бокса? Условията са много мизерни. Къде е футболът в момента? Има частни школи, но навремето беше много по-масов спорт. Къде е леката атлетика? Няма я! Има една малка писта в к-с „Славейков”. Едно време на стадион „Черноморец” беше пълно, имаше всякакви условия да всякакви спортове,  хвърляне на копие, хвърляне на диск, бягане, хвърляне на гюле. Няма го хандбалът, а имахме страхотни традиции. Тази година няма да имаме отбор по този спорт.

Община Бургас има самочувствието на администрация, която инвестира огромен ресурс в развитието на спорта?

– Така изглежда. Но това са проблеми, натрупани през последните 20 години.  Може да се работи много в тази насока.

Имате ли конкретни предложения за решаването на някои от проблемите в сферата на спорта? Какъв е Вашият бизнес модел и защо той е успешен? Какво предлагате на хората, че те идват при вас вече толкова години?

– При нас най-важно е отношението към хората. Пак ще повторя – важна е честността. Обновяваме спортната си инфраструктура и уредите всяка година, с каквото можем. Но в частния сектор е различно от общинския сектор. Това, което ми прави впечатление е, че в изграждането на общинските спортни терени се залага на много евтини материали. Още като влезеш, се вижда, че врати, шпакловки, боядисване е най-ниско ниво. Затова и много бързо се износва и захабява. В моя обект съм боядисвал преди 10 години и едва сега започва да се износва боята. Но аз съм инвестирал в това и то се отплаща. А в общинските обекти масово нещата се правят с най-ниското качество на материалите.

Защо влязохте в листата на Константин Бачийски?

– Смятам, че мога да му се доверя и заедно да се опитваме да променяме нещата в Бургас към по-добро.

Ако вашите приятели и познати във фитнес центъра Ви попитат защо да гласуват за г-н Бачийски, какво бихте им казали?

– Бих ги помолил за подкрепа въз основа това, което знаят за мен. А нещата могат да се видят и оценят едва тогава, когато се свършат. Могат да се доверят на Бачийски, защото аз съм му се доверил и гарантирам с името си за него.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!