BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Черноморец протестира! Иска оставката на Каракачанов

Десетки жители на град Черноморец днес отново се събраха на протест. Поводът е отказа на министърът на отбраната Красимир Каракачанов да върне земите, които министерството е отчуждило преди години за военни нужди. Преди дни министърът заяви в една от националните телевизии, че няма намерение да реституира земите на бившите военни поделения в местностите Червенка, Акра и Таласакра. Това са бивши военни поделения, чиято необходимост вече е изтекла.

Жителите на Черноморец, които имат претенции към имотите на дедите си, имат и нотариални актове.

Някои от тях са завели дела, а има и спечелени. Въпреки, че хората имат нови нотариални актове, Министерството на отбраната не ги допуска да влязат във владение.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8eyprZ5sO6M?feature=oembed&w=640&h=360]

Протестиращите се събраха на входа на града и поискаха оставката на военния министър с плакати „Каракачанов е лъжец“.

По време на телевизионното интервю той заяви, че бившите собственици са обезщетени. Те отрекоха и в знак на протест излязоха на централния път Созопол-Бургас. Полицаите, които охраняваха събитието, не разрешиха пътят да бъде затворен.

Черноморци заявиха, че недоволството им ще продължи.

Материалът Черноморец протестира! Иска оставката на Каракачанов е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!