BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Янакиев за плажовете на Созопол: Като вкараш багер на плажа, как ще спреш дъжда

Няма щети по плажовете на Созопол

Това заяви кметът Тихомир Янакиев в сутрешния блок на бТВ в отговор на сигнал от концесионера, че лошото време е отнесло големи количества пясък от централния плаж в града и плаж „Харманите“.

„Аз не виждам нищо по-различно от състоянието на плажа в сравнение с предни години. Нито вчера, нито онзи ден е имало морски бури, които да са по-различни от тези, които са характерни за сезона“, заяви Янакиев.

Според концесионера на Централния плаж в Созопол, ако му е било позволено да изгради диги на плажа, е нямало да се стигне до щетите

„Аз не виждам, като вкараш багер на плажа, как ще спреш дъжда – за мен това няма смисъл“, заяви още кметът.

По думите му водата, която се е задържала по плажната ивица, е част от обичайната ситуация. По-късно тези количества се отичат в морето.

Единствената щета е, че на плажа има разрушена подпорна стена, която разделя плажната ивица от морската градина

Разрушената подпорна стена
Разрушената подпорна стена

„Стената е част от обхвата на концесионера – негово е задължението да я поддържа“, категоричен е кметът.

Относно плаж „Харманите“ и сигналите от местния концесионер, че водата от дъждовете е отнесла пясъка, Янакиев коментира, че задържалата се вода върху плажа е част от водосбора.

„Откакто се помня, там е водосборът на местността. Това не е нещо необичайно. Като са раздавали концесиите, е трябвало да им кажат“, каза още кметът на Созопол.

Снимки: бТВ

Материалът Янакиев за плажовете на Созопол: Като вкараш багер на плажа, как ще спреш дъжда е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!