BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

2020 е годината на металния Плъх, ето какво ви очаква

 Вашият знак за китайския зодиак е Плъх, ако сте родени през следващите години: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020.

Годината на Плъха е първата в 12-годишния лунен цикъл на китайския зодиак. Редът на 12 зодиакални животни е следният: плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе. Тоест, Годината на плъха настъпва на всеки 12 години.

  • Щастливи цветове: синьо, златисто, зелено
  • Щастливи числа: 2, 3
  • Щастливи цветя: лилия, африканска виолетка

Китайският зодиак се определя от лунния календар – с настъпването на китайската Нова година започва и зодиакалната година. Всяка година китайската Нова година идва на различна дата, между 21 януари и 20 февруари. Следователно, ако сте родени през януари или февруари, тогава можете да бъдете плъх или прасе .

Използвайте нашия специален калкулатор вдясно, за да определите вашия зодиакален знак.

Тази година на Плъха започва през 2020 г. през Китайската Нова година (25 януари).

Китайски новогодишни дати за плъх:

Година на плъха Дати в различни години Тип плъх
1924 5 февруари 1924 г. – 23 януари 1925 г. Дървен плъх
1936 24 януари 1936 г. – 10 февруари 1937 г. Огнен плъх
1948 10 февруари 1948 г. – 28 януари 1949 г. Земен плъх
1960 28 януари 1960 – 14 февруари 1961 Златен (метален) плъх
1972 15 февруари 1972 г. – 2 февруари 1973 г. Воден плъх
1984 2 февруари 1984 г. – 19 февруари 1985 г. Дървен плъх
1996 19 февруари 1996 г. – 6 февруари 1997 г. Огнен плъх
2008 7 февруари 2008 г. – 25 януари 2009 г. Земен плъх
2020 25 януари 2020 г. – 11 февруари 2021 г. Златен (метален) плъх

Какво носи късмет на родените в годината на Плъха

Знаците на китайския зодиак имат своите щастливи дни, цветове, числа, цветя и дори кардинални точки, които носят късмет или провал. В това китайските и западните хороскопи са сходни.
Знаете ли каква е разликата между китайските и западните зодии ?

  • Щастливи цифри: 2, 3 и числа, които ги съдържат (напр. 23 и 32)
  • Щастливи дни: 4-ти и 13-ти от лунния месец в Китай (интервал от новолуние до новолуние)
  • Щастливи цветове: синьо, златисто, зелено
  • Щастливи цветя: лилия, африканска виолетка
  • Щастливи дестинации: запад, северозапад и югозапад
  • Щастливи месеци: 2-ри, 5-и и 9-и месец от китайския лунен календар

Носи провал

След китайската астрология, родените в годината на Плъха трябва да избягват:

  • Нещастни цветове: жълто, кафяво
  • Нещастни числа: 5 и 9
  • Нещастни дестинации: юг и югоизток
  • Нещастни месеци: 4-ти, 10-ти и 12-и месец от китайския лунен календар

Година на плъха

Година на плъха

Плъховете са умни, находчиви и универсални.

Плъховете имат силно развита интуиция и бърза реакция, те лесно се адаптират към нова среда. Богатото въображение и наблюдение позволяват на родените в годината на Плъха да се възползват от възникващите възможности. Плъховете са много любопитни и с удоволствие се опитват да се опитат с каквото и да е, справяйки се с това много умело.

Женските плъхове са сладки, умни и чаровни. Те са добри домакини, умни и способни да научат всичко.

Поради липсата на смелост, както и способността да контролират другите, плъховете не стават добри лидери. Те са придирчиви и преследват целите си, но нямат широки гледни точки.

Плъховете са мили, но понякога са неучтиви с другите. Хората, родени под знака на Плъха, обикновено спят късно, защото гризачите са нощни.

Здраве

Плъховете са склонни да имат отлично здраве. Те са активни и пълни с енергия, което им помага да останат във форма и да избегнат болести.

Правилното хранене и редовната физическа активност имат благоприятен ефект върху здравето на Плъха. Давайки достатъчно време за почивка, родените в годината на Плъха ще могат да се похвалят с отлично настроение и производителност по време на работа. В стресови ситуации Плъхът се препоръчва да се разхожда и да се разсейва, за да се справи със стреса.

Живеейки в сух климат, плъховете трябва да обърнат внимание на превенцията на респираторни и кожни заболявания.

Най-подходящи професии за Плъха

Добрата представа и предвидливостта на Плъха, както и трезв подход към това, което правят, им позволява да избегнат ненужни притеснения. Плъховете са внимателни и скрупулни и обикновено приемат своите задължения и работят сериозно.

Най-подходящите професии за Плъх: администратор, режисьор, предприемач, телевизионен водещ, писател, музикант, комик, политик, адвокат, изследовател и водач на състезателен автомобил.

Как да изградим отношения с родените в годината на Плъха?

Активни по природа, плъховете предпочитат универсален социален кръг. Те се интересуват от различни видове срещи и социални събития. Плъховете обичат да правят нови приятели, но рядко се осмеляват наистина да се доближат до никого. Родените през годината плъхове са очарователни и знаят как да се сприятеляват.

Благодарение на специалната му енергия е невъзможно да се устои на Плъха . В любовта плъховете лесно започват нови взаимоотношения, но също толкова лесно ги разрушават, освен за родените в годината на Плъха е характерно известно непостоянство.

Година на съвместимостта на плъхове с други знаци

В древен Китай на съвместимостта на зодиакалните знаци се обръщало специално внимание и винаги се обръщало към зодиака преди започване на ухажване. И днес мнозина в Китай са много чувствителни към това древно знание и проверяват с хороскопа за съвместимост в любовта .

Таблицата по-долу показва съвместимостта на Плъха с други знаци . Разберете дали плъхът е съвместим с вашия зодиакален знак.

  • Най-добра съвместимост: бик, дракон, заек
  • Най-малко успешни: кон, петел

Известни хора, родени в годината на Плъха:

  • Петър Велики, Лъв Толстой, Петър Чайковски, Михаил Глинка, Николай Чернышевски, Булат Окуджава, Станислав Говорухин, Олег Меншиков.
  • Уилям Шекспир, Волфганг Амадей Моцарт, Емил Зола, Кларк Гейбъл, Луис Армстронг, Жул Верн, Уинстън Чърчил, Мата Хари, Антонио Бандерас, кралица Елизабет.

Видове плъхове по източния календар – 5 елемента

В Китай е известна теорията за 5 елемента (елементи), според която всеки зодиакален знак се влияе от един от 5-те елемента: злато (метал), дърво, вода, огън и земя. Оказва се, че Годината на металния бял плъх , която ще дойде през 2020 г., се случва веднъж на 60 години. Научете за други интересни факти за китайския зодиак .

Китайците смятат, че характеристиката на човек се определя не само от знака на животното, в коя година се е родил, но и от стихиите. И в китайския зодиак има 5 вида плъх, всеки със своя специфична характеристика:

Тип плъх Година на раждане особеност
Дървен плъх 1924, 1984 Независим, уверен, добродетелен и талантлив, способен да работи в екип
Огнен плъх 1936, 1996 Енергичен, смел, спокоен, искрен и приятелски настроен със семейството си, но много взискателен към себе си
Земен плъх 1948, 2008 Любезни, честни, гъвкави, скромни, сериозни, уважаващи себе си
Златен (метален) плъх 1960, 2020 Умен, талантлив, забързан, ревнив, с развито чувство за самосъзнание
Воден плъх 1912, 1972 Приказлив, проницателен, консервативен и мъдър

Хороскоп за 2020 г.

През 2020 г. за родените в годината на Плъховете започва тяхната Година на съдбата (Бенмингян) и традиционно се счита за не най-успешната. 2020 г. обаче ще бъде благоприятна за Плъха. Това е особено вярно за кариера: положените усилия ще дадат плод. Но в областта на здравето и отношенията може да възникнат някои трудности. Ако не се чувствате добре, консултирайте се с вашия лекар и се опитайте да обърнете повече внимание на общуването със семейството и приятелите.

Кариерата на плъхове през 2020 г.

Година на плъха

2020 г. ще донесе просперитет и успех в кариерата, насърчаване и участие в печеливши проекти за родените в годината на Плъха. Вашите умения, бърза акъла и оптимизъм ще ви помогнат да достигнете нови висоти. Родените през първата половина на годината ще постигнат особено лесни цели. Родените плъхове през следващите месеци ще трябва да положат повече усилия и те ще бъдат възнаградени.

Финансите на плъхове през 2020 г.

Финансовите перспективи на плъхове през 2020 г. не могат да не радват: доходите ви могат дори да се удвоят. Но се опитайте да не се разхищавате по скъпи неща или пътувания. Опитайте се да обърнете повече внимание на това, което се случва тук и сега. Отидете с цялото си семейство в увеселителния парк или поканете своята сродна душа на вечеря.

Здравето на плъхове през 2020 г.

През 2020 г. Плъхът трябва да бъде по-внимателен към здравето си, представителите на този знак са склонни към настинки и преумора. Погрижете се за здравословна диета, укрепете имунната система, като добавите витамини, зеленчуци и плодове към вашата диета. Също така, не забравяйте за упражненията и здравословния сън. на родените в годината на Плъха, се препоръчва да се отделят време за спорт, както и да се мислят за балансирана диета.

Любовта на плъхове през 2020 година

2020 г. няма да донесе много късмет. Трудностите могат да ви очакват през цялата година, но вроденият ви оптимизъм ще ви помогне през трудни времена. Междувременно се наслаждавайте на разговори, срещи с приятели и срещи с нови хора.

Източник: chinahighlights.ru

The post 2020 е годината на металния Плъх, ето какво ви очаква appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!