BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

2174 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

2174 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 08 ч., днес, 15 май. 

За последното денонощие има 37 нови положителни проби, в болница са 10.

Проф. Кантарджиев излезе да коментира обвиненията, че щабът плаши народа. „Над 70 дни Националният оперативен щаб информира обществото с данните за заболеваемостта, като се разглеждат и други проблеми. Като най-възрастен член на щаба, имайки опит с подобни епидемологични ситуации, мога да кажа, че, когато залахата е преодоляна с усилия на общество, държава, здравни власти, доста специалисти започват да се изказват и се прави анализ на периода на заплахата“, заяви той.. 

„Още януари, когато разбрахме, че нещата в Китай и провинциите са страшни, започнахме подготовка според нашите възможности и квалификация – предпазни маски, костюми и готовност за диагностика“, добави проф. Кантарджиев.  „Идеята ни беше да направин нещата по-леки.

Не сме плашили и винаги сме казвали истината според информацията и анализа, който правихме. Цифрите сами говорят, че у нас заболелите и умрелите са по-малко. Сега някой ще каже, че не правим изследвания… Правим достатъчен брой за една държава с нашия ресурс“, добави той. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Вашият коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!