Facebook

22 деца от приюта на отец Иван от Нови Хан са за първи път на море/снимки/

22 деца от приюта на отец Иван от Нови Хан са за първи път на море. Те са на летен лагер в хотел „Котва“ в Слънчев бряг по покана на хотелиера Венелин Ташев.

Аз от 20 години години работя с Червения кръст. Първите гости, които бях приел бяха деца от Беслан , но сега лично се свързах с г-н Григоров от БЧК  и поисках да са тези деца, от приюта на отец Иван. Каня ги отсега да почиват в хотела ми и догодина. Не са проблемни деца, няма никакви оплаквания от тях от туристите. Възпитани са“, казва Венелин Ташев .

Отец Иван разказва, че преди години децата от приюта са ходили на море благодарение на Варненския митрополит Кирил. След смъртта му обаче, летните ваканции на децата спират. Сега децата са щастливи, че са на море.

От днес в хотела започнаха да пристигат дарения за приюта. От големите складове в курорта са осигурили храна, за да помогнат на Отец Иван и децата да изкарат зимата. Пристигат и парични дарения от работещи в курорта, разбрали за благотворителната инициатива от Фейсбук.

В приюта имат нужда от отопление за зимата и храна, както и от пари за учебници и тетрадки за 95 ученика.

„Изчислил съм, че само за тетрадки ми трябват 450 лв. До сега не е имало случай да не съм пратил децата да учат, че нямат дрехи, учебници, помагала. Ходят си редовно на училище, учат си, не са мързеливи“, разказва пред екипа ни отец Иван.

Утре децата, заедно с помощите, ще отпътуват с автобус от Слънчев бряг за Нови хан.

The post 22 деца от приюта на отец Иван от Нови Хан са за първи път на море/снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!