BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Агнеса Руси е посланикът на Северна Македония в България

След получен агреман и подписан указ от президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски Агнеса Руси Поповска е утвърдена за извънреден и пълномощен посланик на Република Северна Македония в Република България, написа във Фейсбук профила си министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Тя е дипломат от кариерата и е ръководител на македонската мисия в ЕС в Брюксел от 2018 г.

Сред останалите утвърдени предложения за посланици на РС Македония са Агрон Буджаку като посланик на страната в Канада и Любомир Фрчкоски – в ООН, предаде БТА.

„С това броят на заетите длъжности за посланици и генерални консули, в дипломатически и консулски представителства на Република Северна Македония по време на моя мандат се увеличи на 24. Процесът на попълване на вакантните места за посланици ще продължи да бъде един сред основните приоритети на министерството на външните работи”, написа Османи.

Източник: Днес.бг

Снимка: Фейсбук/Portal Maktel

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!