BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Айтос влезе в зелената зона, в четири общини утре извънредно тестват учениците

Учениците от общините Несебър, Камено, Сунгурларе и Малко Търново, които учат присъствено ще бъдат тествани утре. Това съобщиха за Gramofona.com от Регионалното управление по образование в Бургас.

В тези общини заболеваемостта е преминала границата от 250 на 100 000 и децата ще се връщат в клас след тестване един път седмично. Добрата новина е за община Айтос, която влезе в зелената зона и там тестването на учениците отпада.

Без тестове на училище ще ходят и децата от общините Поморие и Руен, където стойностите на заболелите остават ниски. Във всички останали общини на Бургаска област заболеваемостта продължава да е над границата от 250 на 100 000 и за това там тестването продължава.

За да се върнат присъствено в клас учениците от оранжева и червена зона вече не се изисква съгласието на 50% от родителите. Според новите правила това ще се случва и при 30 на 100 съгласни родители.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!